Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj Alen Šeranić izvijestio je tim o epidemiološkoj slici u Republici Srpskoj i naglasio da se trenutno radi na tri glavne grupe mjera.

Šeranić je naglasio da je prva grupa mjera usmjerena ka tome da se spriječi i ograniči u maksimalnoj mjeri “uvoz” virusa iz inostranstva, druga je usmjerena ka tome da se suzbije širenje virusa unutar zajednice, a treća se tiče jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema.

Na Fejsbuk stranici Vlade saopšteno je da je Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj održao sjednicu na kojoj su razmatrane primjene mjera kada je riječ o suzbijanju širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

Sjednici Štaba prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, ministar pravde Anton Kasipović i ministar uprave i lokalne samouprave i Lejla Rešić, koji su razgovarali o pojedinačnim mjerama unutar sektora svoje nadležnosti.

Naglašena je potreba veće odgovornosti građana kojima je izrečena mjera kućne izolacije i da će u slučaju kršenja ove mjere biti primjenjene sve zakonom predviđene sankcije.

SRNA

PrethodniPOLICIJSKA UPRAVA PRIJEDOR APELUJE NA GRAĐANE DA SE NE OKUPLJAJU NA JAVNIM POVRŠINAMA
SlijedećiNEMA NOVOOBOLJELIH U RS