18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

SPRS PRIJEDOR: RED, RAD I SOCIJALNA PRAVDA

Najnovije vijesti

Svoje odborničke kandidate, ovaj put u Mjesnoj zajednici Donji Garevci, predstavio je i Gradski odbor Socijalističke partije Prijedora, a uz očekivanja da će poslije dužeg vremena biti u novom sastavu gradskog parlamenta.

– Kao dio koalicije na vlasti u Republici Srpskoj smatramo to i realnim i objektivnim ciljem – konstatovao je Milenko Puzigaća, predsjednik prijedorskih socijalista.

– U to nas uvjerava i to da je i ovo jedna u nizu izuzetno posjećenih tribina. To je znak da socijalisti iz dana u dana rastu u svim mjesnim odborima i po svim mjesnim zajednicama, a i krajnje je vrijeme da se  Socijalistička partija u Prijedoru poslije 2004. godine vrati u gradsku skupštinu – ocijenio je Puzigaća.

– Ovakva očekivanja, osim odzivom birača, baziramo i na činjenici da smo mi partija socijalne pravde, rada i jednakosti, ali i vjesnik neophodne reorganizcije privrednog sitema, a to je ono zbog čega nas narod i podržava – rekao je nosilac liste SRRS-a Prijedor Ranko Kolar.

– Koliko ćemo u tome uspjeti zavisi koliko ćemo imati ruku u Skupštini. Zato građane Prijedora pozivam da dobro razmisle i da prepoznaju one ljude koji iza sebe imaju rezultate, a za nas kažu da ne obećavamo ništa, samo djela i rad – rekao je Kolar.

Na stranačkoj tribini Socijalističke partije u Donjim Garevcima govorio je i odbornički kandidat te strane Momčilo Travar, inženjer agronomije i bivši direktor Ribnjaka „Saničani“.

– Taj objekat je u ovom momentu u fazi kolapsa. Želja mi je, ako uđem kao odborničkiki kandidat u Skupštinu grada Prijedora, da izvršim revitalizaciju Ribnjaka „Saničani“, ali i ostalih poljoprivrednih objekata koji su bili značajan segment u razvoju ovog grada – naveo je Travar i dodao da je kolektiv „Ribnjaka „Saničani“ bio jedan od najvećih izvoznika u prijedorskoj opštini i da je na taj način dopirnosio da Prijedor bude jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja više izvozi nego što uvozi.

R. Rečević