Socijalistička partija Srpske je u protekloj godini ostvarila odličan rezultat kako na republičkom nivou, tako i u Prijedoru. Na proteklim izborima, SPS je osvojio 30.000 glasova u RS i dva mandata u Skupštini grada Prijedora, kaže Duško Miletić, povjerenik SPS-a za prijedorsku regiju.

– Ostvarili smo odličan rezultat u teškim vremenima. U narednom periodu, SPS u Prijedoru planira da nastavi sa organizovanjem Gradskog odbora, osnivanjem mjesnih odbora i izborom rukovodstva Gradskog odbora. Naš plan je da na narednim opštim izborima imamo poslanika sa ove regije. Ja sam povjerenik za ovu regiju, na terenu sam i u ostalim lokalnim zajednicama na ovom području, kako bi postigli željeni rezultat – dodao je Miletić.

Cilj za 2022. je najmanje jedan poslanik u Narodnoj skupštini RS, a za 2024. četiri odbornika u prijedorskoj Skupštini, ističe Nebojša Savanović, zamjenik šefa Povjereništva SPS-a prijedorske regije.

– Nakon godinu dana mi možemo da podvučemo crtu i kažemo da je naša misija uspjela. Pred samo zatvaranje zbog virusa korona oformili smo partiju. Radili smo u izuzetno teškim okolnostima, sklapali članstvo i formirali odbore i uspjeli u svom zadatku. Postali smo parlamentarna stranka u Prijedoru, činimo vlast koja je uz gradonačelnika, želimo da vratimo u centar pažnje malog čovjeka, njegove aktivnosti i ono što pripada lokalnoj vlasti, a to je 90 odsto prava malog čovjeka – istakao je Savanović.

U SPS-u poručuju da u narednom periodu nastavljaju da rade sa još više snage i sa građanima grade bolju budućnost RS.

M. Šodić