Još jedna fantastična “Trojka iz bloka” unijela je veliku radost u dom još jedne porodice. Bila je ovo poslednja akcija pomoći porodicama u Republici Srpskoj u 2019. godini i to u Prijedoru – gradu koji je sa prikupljenih 28.340,30 KM ponio laskavu titulu grada sa najviše prikupljenih sredstava u Republici Srpskoj.

Tokom 2019. godine u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najviše smo zidali i gradili, pa tako slobodno možemo reći da je 12 od ukupno 22 pomognutne porodice dobilo, ako ne nov, a onda sigurno potpuno preuređen dom.

Jedan takav novi dom dobila je i porodica Radlović iz Prijedora. Porodicu smo prvi put posjetili na ljeto 2019. godine sa namjerom da pomognemo koliko bude u našoj mogućnosti. Samohrana majka Radena podiže svoje troje djece: kćerke Andreu (17) i Enu (7) i sina Nikolu (10), a na pitanje šta im je napotrebnije odgovorili su da su to dječije sobe koje bi uradili na spratu kuće.

Kao i kod dosta porodica kojima smo pomagali ove godine, kuća u kojoj žive Radlovići je zbog nedostatka finansijskih sredstava urađena je sa dosta mana, pa je prevashodni cilj bio zaustaviti dalje propadanje kuće, a nakon toga uraditi prave radove i djeci obezbijediti nove sobe.

I u tome smo uspjeli. Prvo smo zamjenili krovnu konstrukciju i sprat kuće na kojem je zamišljeno da uradimo sobe. Nakon toga urađene se dječije sobe koje su opremljene novim namještajem – po jednim krevetom, ormarom i radnim stolom sa stolicom. Takođe, na spratu kuće smo ugradili i novu stolariju.

Dodatno, a obzirom da se kuća porodice nalazi u prijedorskom naselju Vrbice, koje je poznato po poplavama i močvarnom tlu koje dalje izaziva vlagu u kući, odlučili smo se da u prizemlju kuće nanovo uradimo podove i ovaj put postavimo hidroizolaciju koja je prvobitno izostavljena.

Radovi su okončani su početkom 2020. godine, a ukupna vrijednost isporučene pomoći je iznosila: 38.869,49 KM. Zato se nadamo da će i ova nova godina, kao i ova naša skromna pomoć koja je itekako unijela radost u kuću, označiti i novi početak za porodicu Radlović. Promjene od naše prve posjete su evidentne, a vedra i nasmijana lica na slikama govore više od riječi.

Zaista, veliki broj Prijedorčana uzeo je učešća u ovoj akciji koja je svoju kulminaciju doživjela najboljim Trojka iz bloka turnirom do sada. U znak zahvalnosti, porodica je za useljenje upriličila ručak za nekolicinu naših članova i majstora koji su izveli radova, a dočekala nas je i torta sa amblemom naše humanitarne organizacije i kratkom porukom – HVALA!

I hvala svima za ovu nezaboravnu 2019. godinu koja je ne samo u Prijedoru, nego i na nivou čitave organizacije po svim segmentima bila rekordna. Prikupljeno je ukupno: 1.168.168 evra, a pomoć je stigla do čak 213 porodica širom Balkana!

Tekst i foto: HO “SRBI ZA SRBE”

PrethodniZBOG BORAVKA U ITALIJI SEDAM PRIJEDORČANA U KUĆNOJ IZOLACIJI (video)
SlijedećiSANKCIONISANO 56 PIJANIH VOZAČA I JEDAN PJEŠAK