SREBRNA PLAKETA ZA SKUD “DR MLADEN STOJANOVIĆ” (video) – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Kultura SREBRNA PLAKETA ZA SKUD “DR MLADEN STOJANOVIĆ” (video)

SREBRNA PLAKETA ZA SKUD “DR MLADEN STOJANOVIĆ” (video)

0

Srpsko kulturno-umjetničko duštvo “Dr Mladen Stojanović” osvojilo je srebrnu plaketu na 24. Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, održanoj 8. i 9. juna u Beogradu. Predstavili su se Igrama iz Gornjeg Visoka. Koreografiju je postavila Dajana Kostić, a članovi Društva vježbali su je oko tri mjeseca i sav rad i trud se isplatio, kaže Mladen Radić, umjetnički rukovodilac ansambla.

– Svaki igrač zasebno i pojedinačno uložio je veliki trud i emociju, što se vidjelo na sceni. Ja bih ovim putem da se zahvalim svima pojedinačno – dodaje Radić.

Na Smotri je učestvovalo 56 ansambala iz 12 zemalja. Ovo je jedan od najvećih uspjeha Društva u proteklih nekoliko decenija. Samo bod i po dijelio ih je od zlatne plakate, tvrdi Milena Marić, predsjednik SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”.

– Konkurencija je bila jaka. Iz publike se čulo kako imaju veliko srce, stav i osmijeh i kako su to odigrali baš kako treba. Nagrada je, zaista, značajna, s obzirom da mi nemamo taj takmičarski duh. Mi smo otišli da nastupamo i pokažemo šta smo radili i šta smo naučili – rekla je ona.

Kvalitet igre ovog prijedorskog ansambla prepoznali su mnogi, pa tako pozivi za gostovanje stižu sa svih strana. Nakon završnog koncerta, koji će biti održan 18. juna u Sportskoj dvorani “Mladost”, čekaju ih nastupi u zemlji, ali i inostranstvu. U julu putuju u Grčku na folklorni festival.

B.D.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version