22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SREDNJOŠKOLCI U HUMANOJ AKCIJI

Najnovije vijesti

Više desetina učenika Elektrotehničke škole učetvovalo je danas u akciji „Moje prvo darivanje“. Većini je ovo bila prva prilika da dokažu svoju humanost na ovaj način, ali bilo je i onih kojima to nije strano, poput trostrukog davaoca Alekse Milјevića.

– Znam da time mogu nekome pomoći, zato se odlučujem na darivanje krvi. Svima bih, ne samo srednjoškolcima, preporučio da se odluče na ovaj korak – rekao je Aleksa.

Srednjoškolcima je ulazak u, kako se često naziva, najhumaniju porodicu, čestitao sekretar prijedorske Gradske organizacije Crvenog krsta Zoran Veselinović.

– Ovo je samo početak akcije „Moje prvo darivanje“, jer će u narednom periodu svakog četvrtka krv darivati učenici prijedorskih srednjih škola. Iz razgovora sa profesorima, moglo se zaklјučiti da će odziv biti veliki. Očekujemo da će, do kraja akcije, krv dati 150 srednjoškolaca – rekao je Veselinović.

On je naglasio da su ove akcije veoma važne, jer pored toga što se povećava porodica davalaca, pronalaze se i oni sa rijetkim krvnim grupama. Veselinović je ocijenio da Prijedor u kontinuitetu važi za sredinu u kojoj je svijest o darivanju krvi na visokom nivou.

Z.J.