-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

SREDNJOŠKOLKA MILICA SAVIĆ PROMOVISALA TREĆU KNJIGU „KAMEN I CVIJET“

Najnovije vijesti

Prijedorčanka Milica Savić promovisala je večeras u „Galeriji 96“ svoju treću knjigu „Kamen i cvijet“, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, Prijedor. Ova učenica trećeg razreda Medicinske škole ističe da je i najnovija knjiga pripovjedaka autobiografska, kao i prethodne dvije, roman „Lastavica“ i  „Kraljica kiše“.

– Inspirišu me detalji iz mog života, nekad su to potresne, nekad komične dogodovštine. I ovu knjigu sam objavila uz pomoć prijedorske „Prosvjete“. Ljubav prema pisanju desila se slučajno, od prvih školskih sastava, prvih simpatija. Veliku zaslugu što se bavim književnošću ima Branko Ćopić u čijim djelima sam uživala od malih nogu – ističe Milica uz napomenu da ima veliku podršku svojih vršnjaka.

Na promociji Miličine zbirke pripovjedaka „Kamen i cvijet“ govorili su prijedorski pisac Nedeljko Radić i predsjednik SPKD „Prosvjeta“, Prijedor, Branislav Kecman.

– Čitalac bez ikakvih problema uranja u priče i brzo saznaje sve o misaonim refleksijama glavnih junaka i njihovim zgodama i nezgodama, potvrđujući tezu same autorke, još iz prve knjige koju je napisala s petnaest godina, da život i događaji imaju nepredviđen tok i da čovjek mora uvijek biti spreman na razna iznenađenja – rekao je Kecman.

On je podsjetio da je „Prosvjeta“, pored knjige Milice Savić, ove godine izdala još dvije knjige prijedorskih autora, Bobana Marina i Stojana Šašića, a ovih dana su objavili i nov broj časopis „Katedra“.

D. S.