Srpska napredna stranka zadovolјna je rezultatima koje su postigli  na oktobarskim izborima, naročito kada se uzme u obzir da je ova stranka formirana samo dva mjeseca prije početka kampanje, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Prijedor.

– Mi smo se organizovali u svim lokalnim zajednicama širom RS. Imali smo kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu RS. S obzirom na kratko vrijeme, smatram da smo ostvarili dobar rezultat. To je motiv za dalјi rad, naročito za lokalne izbore – rekao je predsjednik prijedorskog odbora SNS Radovan Rajlić.

On je napomenuo da je SNS predizborne aktivnosti organizovao samostalno i nisu se miješali u unutrašnja pitanja drugih partija. Osvrnuo se i na napise pojedinih medija da je Tomislav Prpoš smijenjen sa mjesta predsjednika Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza zbog navodnog učešća u pripremi pres konferencija SNS-a.

– Pokušali su da prebace svoje probleme u našu stranku, što mi energično odbijamo. Gospodin Prpoš ni u jednom momentu nije učestvovao u organizovanju i radu naših aktivnosti – naveo je Rajlić. Ponašanje DNS-a, s tim u vezi, nekorektnim je ocijenio  potpredsjednik GO SNS Prijedor Drago Inđić.

– Nije se radilo ni o kakvim sjednicama, već je Tomislav Prpoš prisustvovao otvaranju kancelarije našeg Gradskog odbora. Pozvani su bili i predstavnici ostalih stranaka, a bio je, čak, i jedan predsjednik partije – rekao je Inđić.

On je dodao da niko od cijele priče nije ništa dobio, niti prelazak niti medijski spektakl, već su stvorene samo svađe. Iz SNS-a je poručeno da su pozivali sve političke subjekte da dođu na njihove predizborne skupove, kako bi iz prve ruke čuli šta zagovara Srpska napredna stranka.

Z.J.

PrethodniProjekti mladih za kvalitet zajednice
SlijedećiFK „Radnik Urije“: SPORTSKA OPREMA ZA DOBRU SARADNјU (video)