Srpska napredna stranka zadovolјna je rezultatima koje su postigli  na oktobarskim izborima, naročito kada se uzme u obzir da je ova stranka formirana samo dva mjeseca prije početka kampanje, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Prijedor.

– Mi smo se organizovali u svim lokalnim zajednicama širom RS. Imali smo kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu RS. S obzirom na kratko vrijeme, smatram da smo ostvarili dobar rezultat. To je motiv za dalјi rad, naročito za lokalne izbore – rekao je predsjednik prijedorskog odbora SNS Radovan Rajlić.

On je napomenuo da je SNS predizborne aktivnosti organizovao samostalno i nisu se miješali u unutrašnja pitanja drugih partija. Osvrnuo se i na napise pojedinih medija da je Tomislav Prpoš smijenjen sa mjesta predsjednika Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza zbog navodnog učešća u pripremi pres konferencija SNS-a.

– Pokušali su da prebace svoje probleme u našu stranku, što mi energično odbijamo. Gospodin Prpoš ni u jednom momentu nije učestvovao u organizovanju i radu naših aktivnosti – naveo je Rajlić. Ponašanje DNS-a, s tim u vezi, nekorektnim je ocijenio  potpredsjednik GO SNS Prijedor Drago Inđić.

– Nije se radilo ni o kakvim sjednicama, već je Tomislav Prpoš prisustvovao otvaranju kancelarije našeg Gradskog odbora. Pozvani su bili i predstavnici ostalih stranaka, a bio je, čak, i jedan predsjednik partije – rekao je Inđić.

On je dodao da niko od cijele priče nije ništa dobio, niti prelazak niti medijski spektakl, već su stvorene samo svađe. Iz SNS-a je poručeno da su pozivali sve političke subjekte da dođu na njihove predizborne skupove, kako bi iz prve ruke čuli šta zagovara Srpska napredna stranka.

Z.J.