5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

SRPSKA SAMOSTALNA U DONOŠENJU ODLUKA

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je obilježavanjem parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma Srpska pokazala da je samostalna u donošenju odluka.
“Odlučivaćemo i o obilježavanju mnogih drugih dana na način kako mislimo da odgovara našem načinu života i ustavno-pravnom položaju”, rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da Republiku Srpsku ne zanima šta se radi u Federaciji BiH /FBiH/.

“Šta rade u FBiH to me odavno ne interesuje, osim u slučaju ako ugrožava nas. Dejtonski sporazum ne moramo više da čvrsto držimo, jer su ga drugi urušili do mjere da je nepopravljiv i vidjećemo kako će se stvari odvijati”, dodao je Dodik.

On je naglasio da je važno što je Republika Srpska čvrsta i stabilna.

“Nema više nelagode kada stranci nešto traže. Znamo šta hoćemo, a to je naša Republika i da nam se da ustavna BiH ili ćemo iz nje izaći kada procijenimo. Jedina uspješna politika jeste biti legitiman i legalan u smislu poštivanja Ustava”, kaže Dodik.

On kaže da Republika Srpska ništa nije uradila na štetu BiH i poštuje Ustav BiH.

“Za razliku od ovoga, na štetu Republike Srpske je mnogo urađeno. U svakom slučaju Republika Srpska je spremna da se bori za ustavnost. Nastavićemo sa vraćanjem nadležnosti kao što je priča o agenciji za lijekove”, rekao je Dodik.

SRNA