13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SRS “DR VOJISLAV ŠEŠELJ”: VAŽAN I REFERENDUM

Najnovije vijesti

“Srpska u sigurne ruke”, predizborni je slogan sa kojim se SRS “Dr Vojislav Šešelj”, Prijedor, predstavila sinoć i u Gomjenici, na, kako je naglasio Mile Čavić, nosilac izborne liste, jednoj od najposjećenijih predizbornih tribina te stranke.

– Veoma smo srećni i zadovoljni večerašnjom tribinom, jer se ovdje zaista okupio veliki dio građana Gomjenice. To je dokaz da srpski radikali u Prijedoru imaju sve veću podršku i da ćemo mi definitivno biti parlaementarna stranka – poručio je Čavić i naglasio da je to stranka sa časnim i poštenim namjerama koja će se sa svim ostalim odbornicima boriti za bolji Prijedor u svim segmentima života.

– S tim u vezi posebno potenciramo stvaranje uslova za život običnog, a uz to zadovoljnog čovjeka – dodao je Čavić.

On je podsjetio da je SRS “Dr Vojislav Šešelj” i ranije bila protiv nasilnog prenošenja nadležnosti sa RS na nivo BiH, naglašavajući da se to mora zaustaviti.

– Ovo je krajnje vrijeme. Zato i mislim da će referendum o Danu RS imati i jednu dublju poruku Sarajevu da smo mi konstitutivan narod i  da imamo pravo da odlučujemo o nekim bitnim pitanjima kao što je Dan i slava Republike Srpske – naveo je Čavić.

Milorad Kondić, odbornički kandidat radikala iz Gomjenice, kaže da će se zalagati i za gradnju biciklističkih staza u Prijedoru, ali i kompeltno asfaltiranje putnog pravca od Prijedora do Busnova.

– To je najgora cesta u BiH koju sam ja prošao kao profesionalni vozač. Zalagaću se i za to da se u Ulici srpskih velikana, kao što se to radi i u drugim gradovima, postave najmanje dvije kamere, jer je to ulica sa mnogo prometa u kojoj se vozi pretjerano brzo, a sa velikim posljedicama – rekao je Kondić koji očekuje bar dva odbornika SRS u gradskoj skupštini.

SRS Dr Vojsilav Šešelj” na izbore izlazi sa samostalnom listom, sa 30 odborničkih kandidata, a u danu za glasanje, kako ističe Čavić, podržaće i Milenka Đakovića, kandidata DNS-a, SNSD-a i Socijalističke partije za gradonačelnika Prijeodra.

R.Rečević