13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SRS “DR VOJISLAV ŠEŠELJ”: VELIKA OČEKIVANJA

Najnovije vijesti

– Mi od ovih izbora očekujemo mnogo, a posebno ulazak u lokalni parlament, jer nas tu nije odavno bilo – rekao je Mile Čavić, nosilac izborne liste SRS “Dr Vojsilav Šešelj”, na predizbornoj tribini na Urijama, koje radikali provode pod sloganom “Srpska u sigurne ruke”.

– Željeli bi da damo svoj doprinos radu lokalnog parlamenta i da utičemo da se malo više i jače krene u stvaranje ambijenta boljeg života, a osobito u borbu protiv “bijele kuge”. Dešava se da je u Prijedoru mortalitet veći za 35 posto od nataliteta, pa u tom segmentu treba preduzeti niz mjera i aktivnosti kako bi povećali dječiji doplatak i druge beneficije prema roditeljima koji odlučuju da imaju višečlanu porodicu – ocijenio je Čavić.

Korak u tom pravcu bilo bi uvođenje nacionalne penzije za svaku majku koja rodi četvoro i više djece, smatra Čavić, koji se zalaže da se kompletan prirodni potencijal, finansijski i ljudski resursi stave u funkciju pokretanja privrede i poljoprivrede.

– Mislimo da je poljoprivreda na ovim prostorima okosnica pokretanja ekonomskog razvoja, a iz razloga što imamo i zagarantovano tržište koje nam nudi Ruska Federacija. Zato i mislim da se na nivou BiH i RS mora donijeti niz zakona koji bi omogućili pristup ruskom tržištu –  naveo je Čavić i dodao da Srpska radikalna stranka “Dr Vojislav Šešelj” na izbore u Prijedoru izlazi samostalno.

Na njenoj listi je 30 odborničkih kandidata, a podršku na izborima, kako ističe Čavić, pružiće i zajedničkom kandidatu DNS-a, SNSD-a i Socijalističke partije za gradonačelnika Prijedora, Milenku Đakoviću.

– Mislim da će gospodin Đaković na ovim izborima pobijediti zato što je on bolje rješenje. Ono što želim da istaknem je da se, ipak, na čelu sa DNS-om, ovdje u Prijedoru u proteklom periodu mnogo radilo I gradilo – konstatovao je Čavić.

Dragana Risović, odbornički kandidat i student istorije na Filozofskom fakultetu, kao predstavnik mladih radikala, zalaže se za što veći angažman mlade generacije.

– Kad to kažem, mislim i na što bolji obrazovni sistem i mogućnosti kvalitetnog školovanja, jer su mladi okosnica života i na njima leži perspektiva Republike Srpske – poručila je Risovićeva sa predizbornog skupa SRS “Dr Vojislav Šešelj” na Urijama.

R. Rečević