Gradski odbor Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ predstavio je, na konferenciji za novinare, rezultate nedavne redovne Skupštine na kojoj je izabrano rukovodstvo u Prijedoru. Govora je bilo i o proslavi 1. marta koji Republika Srpska ne priznaje kao praznik, a koji je, prema saznanjima Šešeljevih radikala, obilježen u jednoj prijedorskoj osnovnoj školi. Prvi mart koji se u dijelu Federacije BiH slavi kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Republici Srpskoj je dan sjećanja na nezakoniti referendum i početak rata na ovim prostorima, rekao je Žarko Kovačević, predsjednik Gradskog odbora Prijedor SRS „Dr Vojsilav Šešelj“. On je istakao da je, prema saznanjima ove stranke, u jednoj osnovnoj školi na području prijedorske lokalne zajednice iskorišten sportski događaj za proslavu prvog marta, u čemu su učestvovali i učenici te škole.

– Svako ima pravo da slavi šta želi, ali slaviti javno praznik koji nije praznik u RS u osnovnoj školi, to je problematično – rekao je Kovačević.

Šešeljevi radikali napominju da su već uputili pitanje direktoru te osnovne škole od kojeg očekuju odgovor, a takođe ih čudi, kako su rekli, zašto nije reagovao niko od drugih faktora na prijedorskom političkom nebu, pogotovo što je, prema Kovačevićevim riječima, jedan od organizatora proslave 1. marta bila partija koja je, inače, dio vlasti u Prijedoru. Govoreći o nedavnim unutarstranačkim izborima, novinarima je predočeno da su na  redovnoj skupštini, zapravo, potvrđeni rezultati ljetošnje vanredne izborne Skupštine Gradskog odbora Srpske radikalne stranke „Doktor Vojislav Šešelj“ na kojoj je za predsjednika izabran Žarko Kovačević, a za sekretara Dušan Popara. Izabran je i novi Gradski odbor koji ima 29 članova, od čega su 19 predsjednici mjesnih odbora, a 10 izabrani članovi.

D.S.

 

 

 

PrethodniPO OBROK U JAVNU KUHINJU (VIDEO)
SlijedećiPOVEĆAN BROJ PRELOMA ZBOG POLEDICE (VIDEO)