Osnova programa Srpske radikalne stranke Srpske s kojim izlazi na lokalne izbore je jačanje ekonomske i socijalne sigurnosti građana Prijedora. Zato će se zalagati za rješavanje infrastukturnih pitanja, te poboljšanje položaja boračkih kategorija i penzionera, poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Prijedor.

Po pitanju infrastrukture, aktuelna vlast na području Prijedora je uradila dosta toga, ali kako tvrdi Đuro Končar, nosilac odborničke liste SRSS-a za Skupštinu grada Prijedora, u narednom periodu ti poslovi treba da budu transparentni.

– To znači da svaki građanin na području Prijedora, odnosno predstavnik mjesne zajednice, treba da zna tačno dan kada se to obavlja i u kojoj količini, da bi mogao kontrolisati i voditi računa o tim radovima. Drugo, pitanjem boračkih kategorija treba da se pozabavi šira zajednica. Na lokalnom nivou, mi ćemo tražiti da se u budžetu Grada Prijedora iznos za ove kategorije poveća za 50 odsto, što im je neophodno za pristojan život. Između boraca i Srpske radikalne stranke je uvijek bio znak jednakosti – poručio je Končar.

Penzioneri su najugroženija kategorija stanovništva, smatra Ljeposava Tomić, kandidat SRSS-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora i dodaje da građani sa jednom prosječnom penzijom ne mogu da pokriju osnovne troškove.  

– Moja penzija je 199 KM, a samo za lijekove moram da izdvojim 69 KM. Zato sam morala nešto dodatno da radim. Možete misliti kako je penzionerima koji nemaju dodatnih primanja. Od čega da žive? Moje mišljenje je da penzije treba da budu veće i ako dobijem priliku zalagaću se za to – rekla je Tomićeva.

Srpska radikalna stranka Srpske na predstojećim izborima podržaće Maju Dragojević-Stojić, kandidata SDS-a za gradonačelnika Prijedora.

M. Šodić