STAKIĆ NA ČELU GRADSKOG FUDBALSKOG SAVEZA (video)

Vladimir Stakić novi je predsjednik Gradskog fudbalskog saveza grada Prijedora. Stakić, kandidat kojeg je predložio “Rudar Prijedor”, dobio je 11 glasova, dok je njegov protivkandidat Dejan Zdjelar, ispred FK “Omarska”, dobio osam glasova. Novi predsjednik rekao je da će fokus njegovog rada biti na stvaranju i jačanju zajedništva među prijedorskim klubovima, te na unapređenju fudbala u gradu na Sani.

– Smatram da moramo da ojačamo poziciju GFS na svim nivoima. Osnovni kriterijum za raspodjelu funkcija i pozicija u Područni FS, Fudbalski savez Republike Srpske i FS BiH treba da bude rang takmičenja, odnosno brojnost klubova iz matičnih saveza. Da se ne desi situacija da savezi koji imaju četiri-pet klubova koji se takmiče, upravljaju sa GFS Prijedor kojim ima 16 aktivnih klubova i stabilnog prvoligaša – kaže Stakić.

On je najavio da će raditi na boljoj medijskoj promociji GFS, ali i zadržavanju postojećih sponzora te na pronalaženju novih. Činjenica je, napominje Stakić, da sa trenutnim finansijskim sredstvima GFS ne može stabilno funkcionisati, niti može značajnije pomoći klubovima. Cilj je i da se unaprijedi saradnja “Rudara” i ostalih klubova u Prijedoru.

– Najjači i najveći klub na ovim prostorima treba da bude vodilja, ali isto tako i da pruža podršku malim klubovima, a ne da taj odnos bude maćehinski. Da se ne desi, kako je to znalo biti u prošlosti, da talentovana prijedorska djeca odlaze u druge gradove – izjavio je Stakić, koji obavlja i funkciju predsjednika Skupštine FK “Rudar Prijedor”.

Plan je i da se izvrši sistematizacija radnih mjesta u GFS Prijedor, tako da se jasno zna koja radna mjesta su u pitanju, sa kojim opisom poslova te da svi koji tu budu radili, imaju jasno regulisana prava i obaveze. Stakić je rekao i da će nastojati da bolje opremi i modernizuje prostorije GFS, jer se, kako kaže, sad nalaze u “ruiniranom stanju”.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!