Kriza izazvana pojavom virusa korona negativno se odrazila na poslovanje mnogih djelatnosti, pa i na tržište nekretnina. Prodaja stanova i kuća jednostavno je stala. Agencija za nekretnine VHS, vlasnika Leonarda Samardžije, nakon mjesec i po dana pauze počela je sa radom. Još uvijek nema trgovine nekretninama i pitanje je kada će je biti, kaže Samardžija.

– Naša agencija počela je raditi prije desetak dana. Za vrijeme trajanja ove situacije u vezi sa virusom korona, nismo radili. Bilo je, možda, nekih upita. Moglo se primijetiti da se pojavila veća potražnja za nekim vikendicama i zemljištem oko Prijedora. Međutim, to se sve svodi na upite, jer trgovine sa nekretninama nije bilo u zadnjih mjesec i po dana – kazao je Samardžija.

Njegova procjena je da će se trgovina nekretninama prepoloviti, kao i u svim branšama. Ovo stanje, kaže, poljuljaće mnoga tržišta, pa tako i prodaju nekretnina.

Samardžija kaže da je ponuda nekretnina, prije svega stanova i kuća, na ranijem nivou, ali nema trgovine. Da li će doći do pada cijene stanova i drugih nekretnina, u agencijama nemaju odgovor, ali su sigurni da u narednih pola godine neće biti trgovine nekretninama, ne samo u Prijedoru nego i šire.

P. Š.

PrethodniZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiDAN KULTUROLOŠKE RAZLIČITOSTI U ČETVRTAK NA RADIO PRIJEDORU (video)