11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

STAMBENO ZBRINUTO JOŠ 39 PORODICA

Najnovije vijesti

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović uručio je danas ključeve 39 stambenih jedinica porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.
“Ovim danas završavamo program u Prijedoru, što ne znači da nema onih koji nisu zbrinuti, koji se nisu iz opravdanih razloga prijavili do kraja 2007. godine, a koje ćemo novom uredbom zajedno sa Boračkom organizacijom vidjeti da obuhvatimo”, rekao je Savanović novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je u Srpskoj do sada zbrinuto 8.215 korisnika, od čega 3.313 kroz stambene jedinice, a 4.902 novčanim sredstvima od po 8.000 KM

Milenko Savanović
Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite

“To je ogroman broj ljudi i Republika Srpska je zaista pokazala veliku odgovornost i solidarnost prema tim kategorijema koje su zaslužile i još više zaslužuju zbog onoga što su dale za Republiku Srpsku”, dodao je Savanović.

img_8133

On je podsjetio da nova boračka zgrada u Prijedoru ima ukupno 41 stan, ali da dva još nisu useljena.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je ovo jedan od zadataka koji se sa posebnim zadovoljstvom izvršavaju.

Milomir Savčić
Milomir Savči, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske

“Nadamo se da ćemo i u narednom periodu da se na ovakav način odužujemo porodicama naših poginulih saboraca. Ja bih im ovom prilikom zaželio sreću i da sve ono što je bilo ružno u njihovim životima i teško ostane iza njih i da u narednom periodu žive životom koji su zaslužili, u sreći, zdravlju, ljubavi i zadovoljstvu”, dodao je Savčić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je ovaj događaj od velikog značaja, jer ove porodice jako dugo čekaju rješenje stambenog pitanja.

Milenko Đaković
Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

“Formalno-pravno, s ovim bi bio zvaršen program stambenog zbrinjavanja u Prijedoru. Cijenim da još nekoliko zaostataka ima koji su se naknadno prijavili, da će Vlada razmotriti da se i taj dio stanova obezbijedi u narednom periodu, ali iz prvog prijavljivanja, ovo je taj broj koji je bio planiran da se riješi ili stanovima ili dodjelom jednokratne pomoći za rekonstrukciju stambenih objekata”, naveo je Đaković.

img_8147

Programom stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u Prijedoru su ukupno zbrinuta 664 korisnika, i to 200 putem dodjele stambenih jedinica, a 464 dodjelom nepovratnih sredstava.

U ovaj program u Prijedoru Vlada Republike Srpske uložila je 9,7 miliona KM, a grad Prijedor 1,4 miliona KM.

izvor: Srna

foto: Dragan Stojnić Giga

img_8119 img_8110 img_8162img_8125