-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

CJB: STANJE BEZBJEDNOSTI U OKTOBRU STABILNO

Najnovije vijesti

Stanje bezbjednosti u oktobru, na teritoriji koju pokriva Centar javne bezbjednosti Prijedor, ocijenjeno je kao stabilno i dobro, saopšteno je na redovnoj konferenciji za štampu ovog centra. U toku oktobra evidentirano je 98 krivičnih djela ili 21,6 % manje nego u istom periodu prošle godine. Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je 92 %, a imovinskih krivičnih djela oko 96 %. Rasvijetljena su i 4 krivična djela protiv života i tijela, po dva slučaja nanošenja teških i lakih tjelesnih povreda.

U proteklom mjesecu evidentirano je 55 krivičnih djela protiv imovine, od čega 43 krađe i teške krađe. Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, u oktobru je zabilježeno 76 saobraćajnih nezgoda, od kojih su tri bile sa smrtnim ishodom. S ciljem poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju, CJB Prijedor provodi niz aktivnosti, kao što je akcija “Pješaci – biciklisti”, koja traje do kraja mjeseca i koja ima za cilj poboljšanje bezbjednosti ovih kategorija učesnika u saobraćaju. Takođe, 17. i 18. novembra biće pojačana kontrola brzine kretanja vozila, a tokom cijelog novembra biće aktivan i “dual radar”.

Iz CJB su apelovali na vozače da pripreme svoja vozila za zimske uslove, na zakonom propisan način. Upućen je poziv svim vlasnicima vatrenog oružja da, u što skorijem roku, izvrše zamjenu oružnih listova, kako bi se izbjegle novčane kazne.

Z.J.

Foto: Giga