20.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

STANJE BEZBJEDNOST NA DOBROM NIVOU

Najnovije vijesti

Na zasjedanju Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora bilo je riječi o radu ovog tijela u 2016. godini, kao i o stanju bezbjednosti u proteklih 11 mjeseci, koje je ocijenjeno kao dobro.

img_3102

– U ovoj godini postigli smo dobre rezultate po svim linijama rada. Smanjena je stopa kriminaliteta, povećan procenat rasvijetljenosti krivičnih djela, a povećano je i povjerenje građana u policiju – rekao je Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor.

Podaci govore da je, u prvih 11 mjeseci, na području Prijedora  evidantirano 664 krivična djela, dok je za isti period prošle godine taj broj iznosio 672. Ivanić je dodao da je stabilno stanje po pitanju javnog reda i mira, te da nisu zabilježeni incidenti koji imaju obilježja nacionalne netrpeljivosti, a znaju se desiti tokom „turističke sezone“.

img_3104

Sastanku Forum za bezbjednost zajednice prisustvovao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, koji je pohvalio doprinos ovog tijela  unapređenju bezbjednosne slike grada na Sani.

– Želim im uspjeh u daljem radu, jer grad Prijedor ima cilj da bude zajednica zadovoljnih građana, koji svojim znanjem i radom doprinose da se u gradu mirno živi – poručio je Đaković.

img_3098

U narednom periodu planirana je saradnja sa forumima za bezbjednost zajednice u susjednim opštinama. Time bi prenijeli iskustva prijedorskog Foruma, koji važi za jedan od nauspješnijih u BiH.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_3096

img_3097