3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

STANKOVIĆI U NOVOJ KUĆI ZA MJESEC DANA

Najnovije vijesti

U Rasavcima uveliko traju radovi na izgradnji kuće za desetočlanu porodicu Stanković. Glava kuće Predrag Stanković ističe da su svi prezadovoljni i da se beskrajno raduju što će ubrzo useliti u novu kuću.

„Zadovoljni smo. Majstori sastavljaju kuću i izuzetno smo svi srećni“, rekao je Predrag.

Vrijednost radova iznosi oko 250. 000 KM, a Stankovići bi za mjesec dana trebali staru, trošnu kuću zamijeniti novom. Rukovodilac radova iz kompanije „Savox“ iz Milića Pajkić Dragoslav kaže da radovi teku planiranom dinamikom, te da kuća koja ima 130 kvadrata za par dana treba dobiti krov, a biće postavljena i limarija.

„Slijede molerski radovi, postavljanje vodovodnih i strujnih instalacija, te gipsarski radovi.  Ako bi sve teklo onako kako smo zamislili maksimalno za nekih mjesec dana kuća će biti useljiva“, rekao je Pajkić.

Poslanik  u NSRS Dražen Vrhovac  danas je obišao radove na izgradnji kuće u Rasavcima za desetočlanu porodicu Stanković.On  je izrazio zadovoljstvo zbog urađenog, a na njegovu inicijativu i uz pomoć donatora Stankovići će konačno imati pravi krov nad glavom i živjeti na ljepši i dostojanstveniji način.

„Svjedoci smo da sve ono što smo planirali  ide kako je i zamišljeno. Žao mi je što je kiša malo usporila radove, ali je najbitnije da će prije zime porodica Stanković useliti u svoju novu kuću“, rekao je Vrhovac.

Stankovići teško žive, uglavnom od poljoprivrede. Primaju i dodatak za višečlane porodice od 750 KM, ali sve to ode na djecu. Oni su vrijedni i pošteni ljudi. I pored nedaća, uvijek su nasmijani. Sada još više, jer znaju da će za tridesetak dana biti ponosni vlasnici nove kuće. G. Kaurin