STARAC LOŽIO VATRU PA  ZAPALIO KUĆU

U Gornjim Orlovcima juče je izgorila unutrašnjost kuće, tri prostorije i 20. tak  kvadrata krova kuće koju je koristio 85. godišnji Zdravko Kecman. Starac u požaru nije povrijeđen, mada je na objektu pričinjena značajna materijalna šteta.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici saznajemo da je na intervenciji bilo pet vatrogasaca s dva vozila, jednim navalnim i  cisternom.

-Požar je izbio u centru objekata i preko dijela drvenog stropa zahvatio krov. Osim tri prostorije, kuhinje, dnevnog boravka i kupatila, izgorili su prozori, vrata , kompletan  namještaj. – rekao je Dragan Karlica, rukovodilac akcije gašenja i dodao da su se vatrogasci nakon dojave o požaru  koja je bila u  9 i 30  u Vatrogasnu jedinicu vratili u 11 časova i 55 minuta. Požar je, kako saznajemo izazvao  starac, vlastitim  nehatom i nepažnjom prilikom loženja vatre u šporetu. Pokušao je i sam da gasi vatru, ali nije uspio, jer se vatrena stihija s unutrašnjosti kući brzo proširila na krov. U PU  Prijedor je potvrđeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!