10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

STARICA RANJENA U LEĐA OD ZALUTALOG METKA

Najnovije vijesti

Starica  A. K ( 75) iz Gornje Dragotinje  ranjena  je u leđa od zalutalog metka koji je ispaljen iz vatrenog oružja. Inicident se dogodio u subotu u vrijeme dok je starica bilu u dvorištu porodične kuće u Gornjoj Dragotinji. Nakon što je ranjena pomoć je potražila  u Službi hitne medicinske pomoći, nakon tog u opštoj bolnici u Prijedoru odakle je prevezena u Univerzitetsko klinički centar RS-a u Banjaluci. Kako saznajemo nije  životno ugrožena, ali će zbog činjenice da je zrno ostalo na nepristupačnom mjestu  biti operisana  u Kliničkom centru u Banjaluci .

Odmah po zaprimljenoj prijavi  policijski službenici preduzeli su  sve potrebne istražne radnje i mjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojim se ranjavanje dogodilo.

-PU Prijedor upozorava građane  da svaka neovlaštena upotreba oružja ima obilježje krivičnog djela kvalifikovanog Krivičnim zakonom RS-a ili prekršaja određenog odredbama Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru RS. U slučaju  saznanja o ovim počinjenim nedozvoljenim radnjama izvršioci će biti sankcionisani  na zakonom propisan način- rekla je Zvezdana Alendarević, potrtparol PU Prijedor.

M.Z.