-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

STIGLA DVA NOVA SANITETSKA VOZILA

Najnovije vijesti

Prijedorski Dom zdravlja obogatio je vozni park sa dva nova sanitetska vozila. Po riječima direktora ove zdravstvene ustanove, dr Slavice Popović, ova vozila će dobro doći u transportu pacijenata van države.

– Imamo ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS po kojem prevozimo pacijente, ne samo između naših ustanova, već i van granica BiH. Najčešće je u pitanju Beograd, ali tu su i drugi gradovi – navodi Popovićeva.

Potreba za novim sanitetskim vozilima javila se zbog dotrajalosti dotadašnjih.

dr Slavice Popović
dr Slavice Popović

– Dosad smo sve obavljali sa dva vozila marke „pežo“, koja su prešla veliki broj kilometara zbog brojnih svakodnevnih vožnji preko granice. Njihova starost je sad već preko osam godina i mi smo vidjeli da je neophodno da nabavimo nova sanitetska vozila, kako bi pacijentima obezbijedili sigurniji i kvalitetniji prevoz – rekla je dr Popović.

Dom zdravlja je naišao na razumijevanje Gradske uprave, koja je već u septembru prošle godine obezbijedila sredstva u visini 80.000 KM za nabavku potpuno opremljenog sanitetskog vozila. Za drugo je sredstva izdvojio Dom zdravlja. Radi se o vozilima „fiat dukato“, koja su posebno prilagođena potrebama prevoza pacijenata. Među opremom se našao, između ostalog, sistem za prevenciju požara, grijanje i klimatizacija bolesničkog prostora te ovjes koji ublažava prenos vibracija u prostor za prevoz pacijenta.

Z.J.