Grad Prijedor donio je Pravilnik o uslovima i kriterijumima za stipendiranje perspektivnih sportista, čime se prvi put uvode stipendije za sportsko usavršavanje za ovu kategoriju mladih. Pravo na stipendiju imaju perspektivni sportisti, sportisti sa invaliditetom i potencijalni olimpijski kandidati koji ispunjavaju uslove pravilnika.

Broj i visinu stipendija odlukom utvrđuje gradonačelnik, u skladu sa sredstvima planiranim u budžetu grada za ove namjene. Stipendija se dodjeljuje za period od jedne godine i isplaćuje se 12 mjeseci.

Gradonačelnik imenuje komisiju za pregledanje i ocjenjivanje pristiglih prijava koja broji pet članova, i to dva člana iz reda istaknutih sportskih radnika sa područja grada, jedan član iz reda odbornika koji je i član Savjeta za sport Skupštine grada Prijedora, te po jedan član iz odjeljenja za finansije i za društvene djelatnosti.

Javni konkurs u listu “Kozarski vjesnik” i na zvaničnoj internet stranici grada objavljuje se jednom godišnje u četvrtom kvartalu tekuće za narednu godinu.

SRNA

PrethodniOD SUTRA DESET NOVIH LIJEKOVA NA RECEPT
SlijedećiU PONEDJELJAK PRVI MENTORSKI SASTANAK ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA