Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor potpisao je danas ugovore sa 27 perspektivnih sportista, koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz gradskog budžeta u 2022. godini. Grad godinama stipendira prijedorske učenike i studente, a od ove godine po prvi put su obuhvaćeni i mladi sportisti. Stipendija iznosi 100 KM mjesečno, a sportisti će je primati 12 mjeseci.

Među stipendistima je atletičarka Sara Dešić, koja je prošle godine ponijela titulu najuspješnijeg mladog sportiste. “Veoma mi je drago što je Grad prepoznao trud mladih sportista i što ih je nagradio. Svima nama to mnogo znači”, rekla je Dešićeva.

Prijedor je grad sporta i ponosni smo na dugu i uspješnu tradiciju naših sportskih klubova kroz koje su stasavale mnoge generacije i iznjedrile neke od najuspješnijih sportista Republike Srpske, poručio je gradonačelnik Slobodan Javor.

“Cilj nam je da sportskim stipendijama motivišemo mlade ljude iz našeg grada da se bave sportom kao zdravim načinom života i da ujedno podstaknemo sve sportiste da još više treniraju i donose još bolje rezultate”, rekao je Javor.

Na konkurs Grada Prijedora za dodjelu 30 sportskih stipendija, prijavilo se 36 kandidata, od kojih devet nije ispunjavalo propisane uslove. Osim perspektivnih sportista do 18 godina starosti, pravo na stipendiju imali su i sportisti invalidi i potencijalni olimpijci. Sredstva za sportske stipendije obezbijeđena su iz stavke za stipendiranje učenika i studenata, koja ove godine iznosi oko 800.000 KM.

D. S.

PrethodniNAREDNIH DANA PROMJENLJIVO UZ PORAST DNEVNE TEMPERATURE
SlijedećiMUP SRPSKE – GARANT BEZBJEDNOSTI REPUBLIKE I NJENIH GRAĐANA