-0.2 C
Prijedor
Utorak, 5 Decembra, 2023

STOJIČIĆEVA POSJETILA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENU ŠKOLU U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Poljoprivredno-prehrambenu školu u Prijedoru danas je posjetila ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, Željka Stojičić. Ona je istakla da je namjera bila da se pojavi u jednoj od Poljoprivrednih škola u Republici Srpskoj, te da su takve samo dvije i da se inače u 15 škola bave strukom poljoprivrede.

”Ono što sam ovdje vidjela je da učenici koji su upisani u ovu školsku godinu imaju priliku da obavljaju praktičnu nastavu za određene smjerove u svojoj školi. Dio struke obavlja praksu i izvan škole i kako se može zaključiti to sve dobro funkcioniše. Želim im uspješnu školsku godinu i da sva znanja pokupe od svojih profesora, te da spremni uđu na tržište rada. Smatram da su voda, šume i zemljište najbitniji resursi u Republici Srpskoj’, naglasila je Stojičićeva.

Iz Poljoprivredno-prehrambene škole navode da im je velika čast što je ministarka posjetila baš njihovu školu.

”Ovaj dolazak i posjeta ministarke će nam dati dodatnu snagu da budemo još više prepoznatljivi, imamo veću volju za rad. Nadamo se da ćemo istrajati u tome i ispoštovati to. Ove godine uspjeli smo da ostvarimo planirani broj odjeljenja sa nešto malo manje učenika. Grad nas je podržao, a bez saglasnosti Ministarstva ne bi mogli da formiramo planirana četiri odjeljenja”, naglasio je direktor Poljoprivredno-prehrambene škole u Prijedoru Goran Aničić.

Na području Prijedora u srednje škole krenulo je 2.200 učenika.

V.N.