2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Stoni tenis: Juniorsko prvenstvo BiH

Najnovije vijesti

Na juniorskom prvenstvu održanom u Bugojnu, Marija Gnjatić i Pavle Puzigaća osvojili su medalje u igri parova i miksu. Marija Gnjatić bila je prva u paru sa Snežanom Marković i treća u miksu sa Pavlom Puzigaćom. Puzigaća je bio drugi u paru sa Emirom Mujičićem. Oboje su pojedinačno ostvarili plasman među osam najboljih, a možda bi ostvarili i bolji plasman da, voljom žrijeba, nisu išli na prve nosioce.

MUŠKOJ EKIPI PRVO MJESTO U LIGI RS

Muška ekipa ponovila je prošlogodišnji uspjeh i osvojila prvo mjesto u Ligi RS sa maksimalnim učinkom iz 14 mečeva 14 pobjeda.  Za ekipu Prijedora nastupili su Bojan Mršić, Pavle Puzigaća, Goran Unčanin i Radica Gnjatović. Ekipa Prijedora je ovim rezultatom izborila povratak u Prvu ligu BiH.
Sanja Milojica nastupila je za reprezentaciju seniorki BiH u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Brčkom je održan kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između Slovačke i BiH. Reprezentacija Slovačke pobijedila je sa 3:0. Sanja Milojica je pružila dobru igru, mada je sa 3:1 izgubila meč. Jedan od trojice sudija ovog meča bio je prijedorski međunarodni sudija Bojan Mršić.

POJEDINAČNO SENIORSKO PRVENSTVO BiH

Sanja Milojica osvojila je treće mjesto na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH održanom u Jablanici i na taj način zadržala mjesto u reprezentaciji seniorki BiH. Malo je nedostajalo da Sanja izbori i finale, jer je sa 4:3 izgubila u polufinalu od Fočanke Snežane Marković. Kadetska reprezentativka Marija Gnjatić postigla je odličan rezultat plasmanom među osam najboljih seniorki BiH. Možda bi njen rezultat bio i bolji da, voljom žrijeba, nije išla na prvog nosioca i osvajača ovog državnog prvenstva. Pavle Puzigaća je ostvario plasman među osam nojboljih seniora BiH i bio je nadomak plasmana u polufinale, jer je sa 4:3 izgubio od Irhada Bušatlića. Pavle pruža sve bolje igre i opravdava poziv selektora juniorske reprezentacije Gorana Raičića za nastup na Balkanskom prvenstvu od 6. do 10. juna u Zenici. Na Balkanskom prvenstvu nastupiće i Marija Gnjatić u kadetskoj reprezentaciji BiH, Goran Unčanin kao selektor reprezentacije kadetkinja BiH, Bojan Mršić u rukovođenju ovog značajnog međunarodnog turnira kao član tehničke komisije i Slavko Antonić, predsjednik Stonoteniskog saveza BiH kao delegat na kongresu Balkanske stonoteniske unije.

KV