STONOTENISERKA SANJA MILOJICA VICEŠAMPIONKA BiH

Na Seniorskom državnom prvenstvu BiH za  stonoteniserke u Jablanici, članica Stonoteniskog kluba “Prijedor” Sanja Milojica osvojila je drugo mjesto. Svoju devetu uzastopnu titulu seniorske prvakinje Bosne i Hercegovine osvojila je Emina Hadžiahmetović, članica STK “Spin 2012” iz Sarajeva. Milojica je u finalu dva puta imala prednost od 2:1 i 3:2, ali je Hadžiahmetovićeva slavila rezultatom  4:3. Presudilo je iskustvo BH šampionke i težak meč Milojice iz polufinala, kada je Fočanku Snežanu Marković (“Spin 2012”) pobijedila sa 4:3.

Daniela Timarac ostvarila je plasman od petog do osmog mjesta, dok se jedna od najmlađih učesnica takmičenja, Marija Gnjatić, plasirala u glavni žrijeb i ostvarila plasman od devetog do 12. mjesta.

Najnoviji uspjeh Milojice bio je dovoljan da se učvrsti na drugoj poziciji najboljih BH stonoteniserki i potvrdi mjesto u BH reprezentaciji koju, sredinom aprila, očekuje drugi krug kvalifikacija za Evropskog prvenstvo u Luksemburgu.

BH reprezentacija će protiv selekcija Norveške, Danske i Izraela pokušati osvojiti prvo mjesto kako bi igrala u „B“ grupi šampionata Evrope. Slavko Antonić, najzaslužniji za pojedinačne i ekipne rezultate svih takmičara i ekipa STK „Prijedor“, nada se da će Sanja Milojica nastupiti i na Svjetskom prvenstvu, koje se od 29. maja do 5. juna održava u njemačkom gradu Dizeldorfu. Kao vođa puta BH selekcije Antonića, doskorašnjeg predsjednika Balkanske stonoteniske asocijacije, očekuje učešće na Kongresu Svjetske stonoteniske federacije (ITTF).

M. Bogun

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!