11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

STONOTENISERKA SANJA MILOJICA VICEŠAMPIONKA BiH

Najnovije vijesti

Na Seniorskom državnom prvenstvu BiH za  stonoteniserke u Jablanici, članica Stonoteniskog kluba “Prijedor” Sanja Milojica osvojila je drugo mjesto. Svoju devetu uzastopnu titulu seniorske prvakinje Bosne i Hercegovine osvojila je Emina Hadžiahmetović, članica STK “Spin 2012” iz Sarajeva. Milojica je u finalu dva puta imala prednost od 2:1 i 3:2, ali je Hadžiahmetovićeva slavila rezultatom  4:3. Presudilo je iskustvo BH šampionke i težak meč Milojice iz polufinala, kada je Fočanku Snežanu Marković (“Spin 2012”) pobijedila sa 4:3.

Daniela Timarac ostvarila je plasman od petog do osmog mjesta, dok se jedna od najmlađih učesnica takmičenja, Marija Gnjatić, plasirala u glavni žrijeb i ostvarila plasman od devetog do 12. mjesta.

Najnoviji uspjeh Milojice bio je dovoljan da se učvrsti na drugoj poziciji najboljih BH stonoteniserki i potvrdi mjesto u BH reprezentaciji koju, sredinom aprila, očekuje drugi krug kvalifikacija za Evropskog prvenstvo u Luksemburgu.

BH reprezentacija će protiv selekcija Norveške, Danske i Izraela pokušati osvojiti prvo mjesto kako bi igrala u „B“ grupi šampionata Evrope. Slavko Antonić, najzaslužniji za pojedinačne i ekipne rezultate svih takmičara i ekipa STK „Prijedor“, nada se da će Sanja Milojica nastupiti i na Svjetskom prvenstvu, koje se od 29. maja do 5. juna održava u njemačkom gradu Dizeldorfu. Kao vođa puta BH selekcije Antonića, doskorašnjeg predsjednika Balkanske stonoteniske asocijacije, očekuje učešće na Kongresu Svjetske stonoteniske federacije (ITTF).

M. Bogun