-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

STONOTENISERKE “PRIJEDORA” PREJAKE ZA TUZLANKE   

Najnovije vijesti

Prijedorske stonoteniserke u Premijer ligi BiH pobjeđuju redom i na dobrom su putu  za osvajanje jedne u nizu titule prvaka BiH. U Stonoteniskom domu „Tukovi“ Prijedorčanke su ugostile   STK „Kreka – Edelex“ iz Tuzle i slavile maksimalnim rezultatom od 4:0.

Sanja Milojica je sa 3-0 savladala Emu Lovrić a Daniela Timarac je sa 3:1 bila bolja od Amine Fazlić. Marija Gnjatić je glatko sa 3:0 porazila  Eminu Ahmetović.

Par Milojica – Timarac  je sa 3:0 deklasirao dvojac iz Tuzle  Fazlić –Ahmetović. Mečeve je sudio međunarodni sudija  Goran Unčanin iz Prijedora.

Sledećeg vikenda prijedorske stonoteniserke nastupiće u Foči na seniorskom TOP 8 takmičenju. Sanja Milojica se takmiči u prvoj kvalitetnoj grupi TOP 8A kao trnutno trećeplasirana na rang listi seniorki BiH. Ovo takmičenje joj je vrlo bitno da zadrži status reprezntativke BiH.

Marija Gnjatić je zahvaljujući svojim vrlo dobrim rezultatima u BiH i na međunarodnim takmičenjima, iako  ima  13 godina, dobila je poziv od selektora reprezentacije BiH Nade Marković za učešće u drugoj kvalitetnoj grupi seniorki TOP 8 B.

M.B.