STOPA BOLOVANJA ISPOD DVA PROCENTA – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti STOPA BOLOVANJA ISPOD DVA PROCENTA

STOPA BOLOVANJA ISPOD DVA PROCENTA

0

U prošloj godini 5.163 radnika sa područja regije Prijedor koristila su bolovanje duže od 30 dana. To je prijedorsku Kancelariju Fonda zdravstvenog osiguranja koštalo milion i 230.000 maraka, koliko je  vraćeno poslodavcima po osnovu isplaćenih neto plata, pojasnio je dr Aleksandar Miljuš, rukovodilac ove kancelarije. Na nivou regije i  grada Prijedora stopa bolovanja je ispod dva procenta.

Mladen Miodragović, direktor Prijedorskog centra Zavoda za medicinu rada i sporta

Međutim, to je više odraz straha za radno mjesto i ekonomskog nego stvarnog zdravstvenog stanja zaposlenih, procjenjuju doktor Mladen Miodragović, direktor Prijedorskog centra Zavoda za medicinu rada i sporta, i Davorin Šikman, rukovodilac Sektora zaštite na radu u „Arcelor Mital Prijedoru“.

Davorin Šikman, rukovodilac Sektora zaštite na radu u „Arcelor Mital Prijedoru“

Poslodavci tvrde da se pridržavaju zakonskih propisa o zaštiti zdravlja radnika i zaštiti na radu, pa je, za razliku od nekoliko godina unazad, broj težih povreda na radu sveden na razumnu mjeru.

dr. Daliborka Rajlić-Vukota, specijalista porodične medicine

U januaru ove godine, stopa bolovanja u Prijedoru iznosila je 1,83, rekla je doktor Daliborka Rajlić-Vukota, specijalista porodične medicine.

S.M.

foto: Giga

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version