Iako u Prijedoru nema potvrđenih slučajeva virusa korona, među nekim građanima vlada zabrinutost. Već su nabavili određene zalihe hrane. Kako je korona virus udarna vijest na svjetskim medijima, u prijedorskim trgovinama i apotekama pojačan je promet robe, pretežno osnovnih životnih namirnica i sredstava za dezinfekciju.

– Primijetili smo porast prometa i veću koncentraciju potrošača po pitanju osnovnih namirnica kao što su brašno, mlijeko, šećer, ulje. Uz to voće i povrće, ali i kućna higijena – kažu trgovci i napominju da zaliha ima dovoljno, te da građani ne bi trebalo da se plaše nestašice.

U prijedorskim apotekama odmah su planule zaštitne maske. Kako kaže Milan Kubat, direktor JZU “Gradska apoteka”, za dan-dva prodali su onoliko maski koliko prodaju u jednoj godini.

– Pored maski, u posljednje vrijeme primijetili smo da građani kupuju  dezinfekciona sredstva, a lijekove manje-više – rekao je Kubat.

Gradski Štab za vanredne situacije redovno zasjeda i informiše javnost o najnovijim infomacijama. Građanima poručuju da nema mjesta panici, te da slijede njihove upute, a pogotovo oni građani koji su u Prijedor stigli iz zemalja gdje je potvrđen ovaj virus. Njih 31 je trenutno pod nadzorom, a u Prijedoru su takođe na snazi preventivne mjere koje je u cilju suzbijanja virusa usvojila Vlada RS.

M. Šodić

PrethodniFINGIRANJEM SAOBRAĆAJKI OŠTETILI OSIGURAVAJUĆE KUĆE ZA 158.000 KM (video)
SlijedećiGrad Prijedor po treći put obnovio sertifikat BFC (video)