3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

STRUJA U SRPSKOJ OSTAJE NAJPOVOLJNIJA U REGIONU

Najnovije vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je neodrživo da cijena električne energije u Srpskoj ostane na sadašnjem nivou, ali da će i u narednoj godini biti najpovoljnija u BiH i okruženju.
Višković je naglasio da će cijene električne energije za domaćinstva i privredu Srpske biti povoljnije nego u Federaciji BiH ali da je potrebno napraviti određene korekcije.

“Imamo jednogodišnje i dvogodišnje ugovore sa našim privrednicima koji ističu krajem ove godine. Prema tome se dolazi u poziciju da se prave novi ugovori i sigurno da će tu doći do određenih korekcija. Čak imamo i saglasnost privrednika da mora doći do korekcije cijena električne energije, da je neodrživo da ostane na postojećem nivou”, rekao je Višković sinoć za ATV.

On je dodao da će opredjeljenje Vlade Srpske biti da domaćinstva, koja troše određenu količinu električne energije za svoje osnovne potrebe, nemaju poskupljenje električne energije ili da to poskupljenje bude zanemarivo.

“Očekivanja povećanja cijena električne energije u domaćinstvima može biti isključivo tamo gdje se primijeti enormno povećanje ove godine u odnosu na prethodne godine”, naglasio je Višković.

SRNA