16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

SUBVENCIJE ZA VODU I KANALIZACIJU NAJUGROŽENIJIM SUGRAĐANIMA

Najnovije vijesti

Socijalno najugroženijim građanima Prijedora od početka iduće godine iz gradskog budžeta biće plaćan dio troškova za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.
Pravo na subvenciju za po tri kubika vode i kanalizacije moći će ostvariti korisnici novčane pomoći kojima je to pravo priznato u postupku Centra za socijalni rad Prijedor i penzioneri sa 70 i više godina života koji, osim najniže samostalne penzije, nemaju drugih primanja.

“Pravo po ovom osnovu imaju i penzioneri koji žive u zajedničkom domaćinstvu, a nisu nosioci domaćinstva, pod uslovom da je nosilac domaćinstva priključen na javnu vodovodnu i/ili kanalizacionu mrežu”, navodi se u odluci o uvođenju subvencija za korisnike javnih vodnih usluga na području grada Prijedora.

Postupak za ostvarivanje prava na subvencionisanje javnih vodnih usluga pokreće se podnošenjem zahtjeva Centru za socijalni rad Prijedor, a odluka, koju je predložio gradonačelnik Prijedora, a usvojila lokalna skupština, primjenjivaće se od 1. januara 2018. godine.

izvor: Srna

foto: Ilustracija

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!