5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

Subvencionisanje stambenih kredita mladim bračnim parovima

Najnovije vijesti

Grad Prijedor subvencionisaće ubuduće jedan procentni poen kamatne stope stambenih kredita mladima i mladim bračnim parovima.
Pravilnik o subvencionisanju kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, kojim se utvrđuju kriterijumi za raspodjelu sredstava iz budžeta grada Prijedora za ovu namjenu, objavljen je u posljednjem broju Službenog glasnika grada Prijedora, a na snagu stupa ove sedmice.

Pravo na subvenciju imaće lica koja su prije navršene 35. godine zaključila ugovore sa komercijalnim bankama koje plasiraju stambene kredite Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske.

Uslovi su da je riječ o ugovorima o kupovini prve stambene jedinice, zaključeni najranije u 2019. godini, da lica nemaju stambenu jedinicu u vlasništvu niti su je imala, da je Prijedor mjesto prebivališta najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva i da se kupljena stambena jedinica nalazi na području grada Prijedora.

Za ostvarivanje prava na subvenciju potencijalni korisnici prijavljivaće se putem javnog konkursa koji će grad raspisivati jednom godišnje.

Prijave će razmatrati komisija koju imenuje gradonačelnik, dok će rješenje o subvencionisanju kamatne stope donositi gradonačelnik u skladu sa zakonom, a na prijedlog komisije.

srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!