ŠUMSKO GAZDINSTVO PRIJEDOR OSTVARILO NAJVEĆU DOBIT

Šumsko gazdinstvo Prijedor u prošloj godini je ostvarilo najveću dobit u iznosu od 858.000 maraka u Javnom preduzeću “Šume Republike Srpske“. Tim povodom, ovo gazdinstvo danas je posjetio  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić.

Veliki trud i rad se isplatio. Dobrom organizacijom i preciznom evidencijom posla, prijedorsko Šumsko gazdinstvo ostvarilo je najveću dobit u ,,Šumama Republike Srpske“. Prvi od planiranih poslova je borba protiv nelegalne sječe šuma, najavio je direktor prijedorskog Šumskog gazdinstva Saša Bursać.

– Pričali smo u vezi sa  voznim parkom, objektima na teritoriji šumskog gazdinstva i obavezama koje imamo prema drugim nivoima vlasti – rekao je Bursać.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić naglasio je da prijedorsko gazdinstvo redovno izmiruje svoje obaveze prema kupcima.

Oni su ostvarili ukupan prihod negdje oko 12 miliona to znači da su po zaposlenom ostvarili preko 60 hiljada maraka. Takođe su ostvarili oko 3.500 po zaposlenom kada je riječ o akumulaciji, odnosno dobiti.  Imaju veliki broj obrazovnih kadrova, što im je i najveća snaga, to je oko 36 odsto, ali moraju još više raditi na upravljanju troškovima. – naglasio je Mirjanić.

Mirjanić je istakao da će, do kraja godine, u okviru Javnog preduzeća „Šume Srpske“, biti završena dva projekta: „Uspostavljanje informacionog sistema upravljanja procesom proizvodnje, troškovima i prihodima“ i „Unutrašnja organizacija i sistematizacija“. Današnjem sastanku prisustvovali su pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo Goran Zubić i direktor Agencije za agrarna plaćanja Srpske Savo Minić.

 

I.Pekarić

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!