Iza Šumskog gazdinstva Prijedor je uspješna poslovna godina. Ostvarili su prihod od oko 12. 500. 000 KM i već treću godinu zaredom posluju sa najvećom dobiti u Javnom preduzeću “Šume Srpske”, tvrdi Saša Bursać, direktor ovog šumskog gazdinstva.

– Realizovali smo 156. 231 metar kubni šumsko-drvnih sortimenata i plan smo “prebacili”. Ostvarili smo sve ono što smo zamislili. Dobit se još uvijek obračunava, ali ona će biti značajna – tvrdi Bursać.

On dodaje i da je na području prijedorske regije samo u protekloj godini zasađeno 85. 000 novih sadnica, u šta je uloženo oko 160.000 KM. Takođe, napominje da se dosta radilo i na sanaciji štete nastale 2018. godine, uzrokovane vremenskim prilikama.

– Visok snijeg u februaru i martu 2018. godine, praćen vjetrom, napravio je ogromne štete na šumskim kulturama. Te šumske kulture su polomljene i oštećene, a veliki dio njih je bio oštećen do te mjere da ih nismo mogli sanirati, nego šmo morali pristupiti čistoj sječi i sada se sve to ponovo pošumljava. Tu ćemo utrošiti jako mnogo sadnica – naveo je Bursać.

Prijedorsko Šumsko gazdinstvo broji 221 zaposlenog radnika i obuhvata šest lokalnih zajednica.

B.D.

PrethodniOTVORENA IZLOŽBA O OTOMANSKOM CARSTVU U BiH I PRIJEDORU
SlijedećiDR VESNA LATINOVIĆ PRIJATELJ SVOJIH PACIJENATA