Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

SUPRENOVA NOVA ČLANICA BIT ALIJANSE

NAJNOVIJE VIJESTI

Supernova se pridružila zajednici Bit Alijanse, udruženju koje okuplja najveće kompanije iz oblasti IT industrije na području Bosne i Hercegovine. Sporazum su potpisali u ime Supernove direktor Blicneta Dario Tučić i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

“S obzirom na to da smo pored telekomunikacija i IT orijentisana kompanija, naša namjera je damo svoj doprinos razvoju ove oblasti, kao i društva u cjelini”, naglasio je direktor Blicneta Dario Tučić.

Izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić istakao je da ga veoma raduje što se Supernova pridružila Bit Alijansi.

“Vjerujem da će saradnja sa još jednom kompanijom u Banjaluci biti prilika da mnoge aktivnosti koje trenutno radimo prenesemo upravo ovdje u Banjaluku. Dobili smo još jednog važnog partnera sa kojim planiramo da realizujemo mnoge aktivnosti u budućnosti”, naglasio je Maglajlić.

On je dodao da Bit Alijansa zajedno sa Supernovom trenutno ima 45 članica, što čini oko 70 odsto zaposlenih u IT industriji. Supernova je novi brend na tržištu telekomunikacija BiH pod kojim posluje kompanija Blicnet d.o.o. Banjaluka, koja korisnicima pruža usluge pristupa internetu, digitalne televizije, fiksne telefonije i ICT rješenja.

Timovi inženjera Blicneta rade na razvoju i isporuci rješenja u svim ključnim ICT područjima. Kreiraju kvalitetna softverska i hardverska rješenja za zaštitu vrijednosti i informacija, računarske LAN, WAN i WiFi mreže, VoIP centrale, IT bezbjednosti, elektronske kontrole pristupa, a pioniri su u implementaciji Smart City, kao i mnogih drugih Smart rješenja.