22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

“SUSRETI URIJAŠA”: MLADI POBIJEDILI STARE SA 4:3 (video)

Najnovije vijesti

Proteklog vikenda završeni su 39. “Susreti Urijaša” koji su prošli u znaku druženja i fudbalskog takmičenja između ekipa “Mladih” i “Starih” Urijaša. Oko 200 Urijaša prisustvovalo je ovogodišnjim susretima, koji su, po riječima organizatora i učesnika, već postali prepoznatljivost ove mjesne zajednice.

Radovan Rajilić, u ime Organizacionog odbora, izrazio je zadovoljstvo druženjem i time kako je sve prošlo. Uz dobru atmosveru i mnogo sportskog duha, atrakcija ovogodišnjih susreta bila je tradicionalna fudbalska utakmica između ekipa “Mladi” i “Stari”.

Po riječima Laze Gavrilovića, nakon nekoliko godina, lopta je više htjela mlade fudbalere, koji su utakmicu dobili rezultatom 4:3. – Proteklih godina malo smo se udaljili od kvaliteta, ali smatram da samo sada uspjeli sve dići na viši nivo. Na narednom odboru je da “Susrete Urijaša” još više unaprijedi – smatra Gavrilović.

Podsjetimo, 39. druženje Urijaša počelo je u petak, polaganjem vijenaca i služenjem parastosa poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

KV