14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

SUTRA 24. ULIČNE TRKE  „PRIJEDOR 2017”

Najnovije vijesti

Sutra, utorak, 16. maja, Grad i Atletski klub „Prijedor” organizuju  24. Međunarodnu uličnu trku “Prijedor 2017”.

Start prve trke, djece sa poteškoćama u razvoju , na 100 metara, je u 15 časova i pet minuta . Od 15, 15 časova je trka rekreativaca, sedam krugova na 4.500 metara. To su nove trke vezane  za manifestaciju  “kraljice sportova”.

Nakon što kroz cilj prođu osnovci, srednjoškolci i cicibani, u 18,20 je svečano otvaranje Ulične trke i glavne trke seniora i seniorki.

Dolazak u Prijedor najavili su desetostruka pobjednice trka u Prijedoru Sonja Stolić, četverostruka pobjednica Amela Terzić, te prošlogodišnja pobjednica Teodora Simović i Mađarica Zita Kačar.

Uz prošlogodišnjeg pobjednika Elzana Bibića, očekuju se gosti iz Kenije. Direktor Trke Nebojša Matijević smatra da će i drugi evropski i regionalni takmičari doći u Prijedor. Nagrade očekuju osam prvoplasiranih seniora i seniorki te nove rekordere staze. Biće nagrađena tri najbolja juniora i juniorke.

Najboljeg cicibana i cicibanku očekuje po bicikl, a za sve koji prođu kroz cilj slatkiši.

Ulična trka održava se pod motom “Volim Prijedor”, a za ovogodišnju manifestaciju planirani su troškovi od 45.000 KM. Generalni pokrovitelj je Grad Prijedor, pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, sponzori i donatori. Promoter Trka je Dragan Perić,  učesnik šest svjetskih prvenstava i pet olimpijada, osvajač medalja sa šampionata Evrope u bacanju kugle. Medijski sponzor je naša informativna kuča, a od 17,45 časova je direktan TV prenos preko RTRS-a.

M.Bogun

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!