Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

(VIDEO) SUTRA AKCIJA “ČISTO PROLJEĆE”

NAJNOVIJE VIJESTI

Povodom prvog dana proljeća i Svjetskog dana šuma, 20. marta, Grad Prijedor sutra organizuje akciju “Čisto proljeće” pod motom “Za jedan dan očistimo naš grad”. Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove već četvrtu godinu zaredom realizuje ovu ekološku akciju, koja je ujedno uvod u proljetno uređenje grada u aprilu.

“Akcija je dobrovoljnog karaktera, ko želi može da učestvuje, a sastoji se iz toga da građani izaberu neku lokaciju, s koje će pokupiti otpad i odložiti ga u najbliže kontejnere. Ko želi, može se prijaviti na mejl eko@prijedorgrad.org i da pošalju fotografije lokacije prije i poslije čišćenja. Tako imaju mogućnost da osvoje prigodne nagrade”, rekla je Tanja Ećim, samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine.

Iako ova akcija traje samo sutra, građani mogu poslati fotografije lokacije prije i poslije čišćenja do ponedjeljka, 25. marta, do 12 časova. Cilj je animirati građane da bolje čuvaju životnu sredinu, poručuju iz Gradske uprave Prijedor.

D. S.