11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SUTRA IZVIĐAČKI VIŠEBOJ “KOZARA 2016”

Najnovije vijesti

Sutra (subota) u 10 časova na platou Centra “Sunce” biće svečano otvoren Izviđački višeboj “Kozara 2016”, koji tradicionalno organizuje prijedorski Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”. Višeboj će trajati od 11. do 13. novembra na području Prijedora, uz učešće izviđačkih odreda iz Temerina, Niša, Prijepolja, Zenice, Rakovice-Sarajeva, Brčkog, Broda, Banjaluke, Banovića, Konjica, Vareša, Tešnja, Nemile, Visokog i Kozarske Dubice, te prijedorskih osnovnih škola, udruženja iz Sanskog Mosta i Kulturno-umjetničkog društva “Saničani”.

Izviđački višeboj prvi put je organizovan 1978. godine na Kozari kao pokušaj da se napravi jako elitno topografsko takmičenje, u čemu se i uspjelo, a okupljao je ekipe izviđačkih odreda sa prostora cijele SFRJ. Ponovo je oživljen i organizovan 2003. godine. Višeboj je te godine okupio jedanaest ekipa sa prostora Republike Srpske, a 2004. godine sedamnaest ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine.

Već nekoliko godina, Grad Prijedor podržava organizaciju i realizaciju ovog tradicionalnog izviđačkog takmičenja, a ove godine svoj doprinos organizaciji dalo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, rekao je starješina OI “Dr Mladen Stojanović” Ernest Badnjević. Očekuje se oko 350 učesnika.

D. S.