18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

SUTRA KONCERT “FRANCUZI NA BALKANSKI NAČIN”

Najnovije vijesti

“Francuzi na balkanski način” naziv je koncerta koji za građane Prijedora organizuje Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Osman DŽafić”koje već deset godina sarađuje sa francuskim umjetnicima.
Francuski umjetnici drugi put dolaze u Prijedor, gdje su 2012. godine sa domaćinima organizovali muzički ulični festival, a na sutrašnjem koncertu će nastupiti dvije grupe izvođača.

Francuski ženski trio “Gazda” interpretira muziku i pjesme sa Balkana, pjesme u kojima je žena važan faktor u društvu, njen život, ljubav, sumnja, majčinska briga i ljubomora.

Pjevačka grupa “Bubamara” na repertoaru ima muziku s prostora bivše Jugoslavije, za koju ih je motivisala dugogodišnja saradnja sa umjetnicima iz BiH i upoznavanje sa ovdašnjom bogatom kulturnom baštinom.

“Ove dvije grupe su se srele i napravile zajednički program. Pozivamo sugrađane da dođu i čuju kako Francuzi interpretiraju ovdašnju narodnu i tradicionalnu muziku”, poručuju iz KUD-a “Osman DŽafić”.

Osim gostiju iz Francuske, na koncertu će nastupiti grupa “Ameno” koja okuplja učenike prijedorske muzičke škole “Savo Balaban”, multireligijski hor “Harmonija” iz Sanskog Mosta i mješoviti hor KUD-a “Osman DŽafić”, koji na repertoaru ima klasičnu, duhovnu i starogradsku muziku i sevdalinke.

Koncert “Francuzi na balkanski način” biće održan sutra u prijedorskom pozorištu sa početkom u 20.00 časova. Cijena ulaznice je tri KM.

izvor: Srna