12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

SUTRA NASTAVAK KVIZA “PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ”

Najnovije vijesti

U Prijedoru će sutra biti nastavljeno drugo međuškolsko kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole.
Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da je ova organizacija s velikim zadovoljstvom prihvatila poziv kompanije “Arselor Mital” Prijedor da učestvuje u ovom jedinstvenom kvizu.

“Imamo `Male turiste` za predškolce, `Đačka putovanja` za starije osnovce, a s ovim kvizom dolazimo i među mlađe osnovce, tako da nam je time priča zaokružena, a sve kategorije djece obuhvaćene”, izjavila je Ganićeva novinarima u Prijedoru.

U kvizu će učestvovati 11 od 12 prijedorskih osnovnih škola, odnosno sve matične škole, izuzev Osnovne škole /OŠ/ “Branko Radičević” iz Petrova, a ovogodišnji domaćin takmičenja je OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske.

U prvom i drugom krugu kvalifikacija, plasman u polufinale ostvarile su škole “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Desanka Maksimović” iz Prijedora, “Petar Petrović NJegoš” iz Busnova i “Petar Kočić” iz Prijedora.

U trećem i posljednjem krugu kvalifikacija, sutra se takmiče škole “Mladen Stojanović” iz LJubije, “Kozarac” iz Kozarca i “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja, nakon čega će u naredne vikende uslijediti polufinalna takmičenja i finale.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja – Prijedora kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske, obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

Idejni tvorac kviza je prijedorska OŠ “Petar Kočić”. Kviz finansira kompanija “Arselor Mital” Prijedor, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Turistička organizacija grada Prijedora.

izvor: Srna

foto: Arhiva