12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

SUTRA POČINJE KVIZ „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“

Najnovije vijesti

Ove subote počinje drugo po redu kviz-takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, na kojem se prijedorski osnovci takmiče u poznavanju mjesta u kojem žive. Ove godine domaćin takmičenja biće OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske, a učestvovaće učenici iz 11 osnovnih škola sa područja Prijedora.

– Nama je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakvog jednog projekta, pogotovo što je bila odluka mojih kolega, direktora ostalih škola, da upravo Omarska bude domaćin. Ovo je i izazov, jer prošle godine je škola “Petar Kočić” bila izvrstan domaćin. Nadam se da će se svi učesnici kod nas osjećati prijatno i da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo opravdati ulogu dobrog domaćina – rekao je Branko Babić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska.

I ove godine, finansijsku podršku takmičenju daje kompanija “ArcelorMittal”.

– Ovo je izuzetan projekat, posebno jer se radi o mlađim osnovcima za koje nema toliko sadržaja kao za starije drugare. Prošlogodišnje takmičenje je bilo izvrsno i vjerujem da će i ovo biti na jednako visokom nivou, ako ne i bolje, puno uzbuđenja, radosti i veselja. S obzirom da ćemo biti u Omarskoj, povešćemo sve učesnike u posjetu Rudniku, jer vjerujem da većina njih nikada nija imala priliku da vidi površinski kop ili strojeve koji tamo rade – naveo je Predrag Šorga, koordinator za komunikacije i društvenu odgovornost u ovoj kompaniji.

Iz OŠ “Petar Kočić”, idejnog tvorca i domaćina prvog takmičenja, izrazili su veliko zadovoljstvo, jer je cijela priča zaživjela. Nadaju se da će svake godine domaćin biti druga škola. Podršku kvizu pružili su Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod i resorno ministarstvo, kao i Turistička organizacija grada Prijedora. Medijski pokrovitelj kviza je IPC “Kozarski vijesnik”, a prijatelj takmičenja “Sport vision”. Kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” trajaće od 25. februara do 29. aprila.

Z.J.

foto: Arhiva