17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

SUTRA POČINJE SEDMICA EVROPSKOG FILMA

Najnovije vijesti

 Projekcijom češkog filma “Idemo na more” u Prijedoru će sutra početi Sedmica evropskog filma i trajaće do 16. novembra, najavila je direktor kina “Kozara” Safira Karahodžić.
“Prethodnih sedam puta Sedmica evropskog filma u BiH održavala se samo u Sarajevu, a ove godine organizatori su donijeli odluku da manifestacija putuje i u druge gradove odnosno u Prijedor i u Zenicu s ciljem da promoviše evropsku kulturu i njene vrijednosti približi što široj publici”, rekla je Karahodžićeva.

img_0370
Organizator je EUNIK, evropska mreža institucija kulture, čiji ogranak u BiH ima 15 zemalja članica, od kojih osam učestvuje u programu ovogodišnje Sedmice evropskog filma.

Svečano otvaranje, kojem će prisustvovati predstavnik češke Ambasade u BiH, najavljeno je za 20.00 časova u kinu “Kozara”, nakon čega će uslijediti projekcija filma.

img_0371

Ostali filmovi biće prikazivani od 10. do 16. novembra, od 18.00 časova, a ulaz je besplatan.

Riječ je o filmovima “Anđeo Budimpešte” iz Španije, “Mračna dolina” iz Austrije, “Vikend” iz Mađarske, “Četiri kralja” iz NJemačke, “Dva loto listića” iz Rumunije, “DŽek Strong” iz Poljske i “To su bila vremena” iz Holandije.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!