Sutra će biti održana 5. posebna sjednica Skupštine grada Prijedora, a na predloženom dnevnom redu nalaze se četiri tačke. Održavanje vanredne sjednice zahtjevalo je 17 odbornika gradskog parlamenta.

Jedna od predloženih tačaka dnevnog reda je Prijedlog rješenja o poništenju rješenja o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja od 13. septembra prošle godine, budući da je Okružni sud u Prijedoru poništio navedeni akt. Takođe, odbornici će raspravljati o Nacrtu odluke o dopunama poslovnika Skupštine grada Prijedora. Prema obrazloženju ove tačke, navedene dopune doprinijele bi efikasnijem radu gradskog parlamenta, procedura za razrješenje članova stalnih radnih tijela bila bi jednostavnija, a omogućila bi se i proporcionalna zastupljenost političkih subjekata koji učestvuju u radu Skupštine.

U prijedlogu dnevnog reda nalazi se i Prijedlog zaključka o poništenju zaključka, kojim je Skupština grada Prijedora 7. novembra prošle godine, ovlastila Komisiju za izbor i imenovanje da provede konkursnu proceduru za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad Prijedor, budući da to nije bilo urađeno u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima RS.

Podsjetimo, prethodna sjednica Skupštine grada Prijedora, prva u ovoj godini, održana je 3. februara i završena neusvajanjem dnevnog reda. Sutrašnja sjednica trebala bi početi u 10.00 časova, a direktan prenos možete pratiti putem Radio Prijedora.

Z.J.

PrethodniARNO GUJON: „SRBI SU ŽRTVA NEPRAVDE“ (video)
SlijedećiUPIS DJECE U PRVI RAZRED U APRILU I MAJU