U Pozorištu Prijedor sutra će premijerno biti odigrana predstava “Film je gotov”, prema tekstu američkog pisca Vilijama Mastrosimonea, u izvođenju članova Dramskog studija “Živko Desnica”. Reditelj predstave je glumica i student pozorišne režije Belinda Božičković, koja je navela da predstava govori o vršnjačkom nasilju i da je tekst inspirisan istinitim događajem, kada je 1998. godine jedan dječak u SAD ubio pet vršnjaka u školi, oca i majku.

Belinda Božičković

“Tekst je napisan godinu dana kasnije i predstava se izvodi širom svijeta, bez naplaćivanja autorskih prava, kako bi svi progovorili o temi koja je, nažalost, sve prisutnija i kod nas”, rekla je Božičkovićeva na konferenciji za novinare u Pozorištu Prijedor.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je dobila priliku da radi sa polaznicima prošlogodišnje generacije Škole glume i članovima Dramskog studija.

“Rad na predstavi sa ovako mladim i talentovanim ljudima bio je lak i predstavu smo završili za 20 dana, što je veoma kratko, s obzirom na to da oni nemaju velikog pozorišnog i glumačkog iskustva”, naglasila je Božičkovićeva.

U predstavi igraju Dana Poletan, Slađana Buvač, Tijana Došen, Katarina Balaban, Ivana Kesić, Milovan Srdić, Tanja Piljić i Vasilije Pačariz.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš istakao je da je ovo peta premijera u 65. pozorišnoj sezoni.

“Poziv da pogledaju premijeru uputili smo i profesorima i pedagozima naših škola, sa napomenom da bi bilo lijepo da što više učenika pogleda predstavu i iz nje izvuče korisne pouke. Nadamo se da će predstava imati svoj život i publiku”, kaže Baroš.

Premijera je zakazana u 20.00 časova u Pozorištu Prijedor.

izvor: Srna

foto: Giga

PrethodniMALE OLIMPIJSKE IGRE SREDNJOŠKOLACA U MALOM FUDBALU (FOTO i VIDEO) 
SlijedećiTEŠKO RIJEŠITI PROBLEM PASA LUTALICA (VIDEO)