U prijedorskom Pozorištu sutra će biti premijerno odigrana predstava „Šovinistička farsa“, po tekstu Radoslava Pavlovića, a u adaptaciji i režiji Željka Kasapa. U ovoj predstavi, koja je osamdesetih godina doživjela veliku popularnost, glavne uloge igraju Željko Kasap i Dean Batoz, a među ostalim glumcima se pojavljuju i Siniša Vučičević, Dubravko Vukadinović i Mirjana Santrač.

Podsjećajući na šovinističku farsu u izvedbi Predraga Ejdusa i Josifa Tatića, na današnjoj konferenciji za novinare Željko Kasap je istakao da je ova predstava izvođena bezbroj puta na svim kontinentima, pa čak i na Brodveju, a da je u Beogradu za samo tri dana prodato 20.000 ulaznica. Po njegovim riječima, „Šovinistička farsa“ u izvedbi prijedorskog pozorišnog ansamla je prilagođena sadašnjem vremenu, ali su zadržani komični elementi koje farsa treba da ima. 

Glumcu, Deanu Batozu dodjeljena je uloga Slobodana Mihajlovića kojeg je svojevremeno igrao Josif Tatić. – Nezahvalno je igrati kultne predstave, koje su obilježili veliki glumci. Mi smo se potrudili da uradimo nešto sasvim dugačije, što na sceni dobro funkcioniše – rekao je Batoz.

Direktor Pozorišta Prijedor, Zoran Baroš najavio je da će za koji dan početi rad na novoj predstavi za djecu, po tekstu Muhidina Šarića, a u režiji Željka Kasapa, povodom novogodišnjih praznika. On je dodao da je informacija o toj predstvi dostavljena firmama, ustanovama, organizacijama i školama, kao mogućnost organizovanja dodjele paketića za djecu njihovih zaposlenih.

Pretpremijera “Šovinističke farse” je večeras, premijera sutra u 20.00 časova, a ulaznica košta sedam KM. Prva repriza najavljena je za subotu, 7. decembar, uz cijenu ulaznice od pet KM. Druga repriza biće u nedjelju, 15. decembra, a ulaznica će koštati 4 KM.

P.Š.

PrethodniKOŠARKA: DERBI PRIPAO “BORCU” (video)
SlijedećiZBOG ODLASKA STANOVNIŠTVA MANJE POTROŠAČA U “VODOVODU” I “KOMUNALNIM USLUGAMA” (video)