14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

SUTRA SE ODRŽAVA „BIJELI TURNIR“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor 85. godina postojanja i rad proslaviće sutra. Tim povodom biće organizovan „Bijeli turnir“, na kojem će učesnici na teren izaći u bijeloj odjeći, a igraće se isključivo drvenim reketima. Kao 1932. godine kad je dr Mladen Stojanović, sa grupom enstuzijasta osnovao klub koji danas nosi njegovo ime.

Radi se o turniru koji je jedinstven u Bosni i Hercegovini, rekao je Nenad Jandrić, potpredsjednik kluba i vrhovni sudija turnira.

– Mi se na ovaj način prisjećamo toga i održavamo jedan specifičan i krajnje neobičan turnir. Mi smo se stoga odlučili na ovakav turnir, da budemo svi u bijelom sa drvenim reketima u rukama – naveo je Jandrić.

Ovakav turnir održan je i 2014. godine, kada je proslavljen jedan vijek bijelog sporta u Prijedoru. Radi se o turniru pozivnog karaktera, pa će pored članova prijedorskog kluba tu biti i teniseri iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

– Očekujemo preko 80 takmičara i takmičarki. Kao što rekoh, turnir je neobičan, i svako želi da se oproba. Nekom je prvi put, a sa drvenim reketima se igra nešto drugačije. Igra se u parovima, gdje svako svakoga može da pobijedi. Ali mi smo pod devizom „važno je učestvovati, a ne pobijediti“ – kaže Jandrić.

„Bijeli turnir“ otvara se sutra u 9.30 časova, dok je dodjela nagrada najboljim teniserima predviđena u 20 časova, nakom čega će uslijediti koktel parti. Specijalne nagrade dobiće i najbolje obučeni teniser i teniserka. TK „Dr Mladen Stojanović“ je organizator turnira, pokrovitelj je Grad Prijedor, a medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!