-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

SUTRA TRI JAVNA SKUPA NA TRGU MAJORA ZORANA KARLICE

Najnovije vijesti

Iz Policijske uprave Prijedor uputili su apel građanima na mirno i dostojanstveno ponašanje tokom javnih skupova koji će se sutra održati na Trgu majora Zorana Karlice.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je prvi javni skup od osam do devet časova u organizaciji fizičkog lica povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv duvanskog dima.

-Drugi je od 10 do 11 časova u organizaciji Omladinske organizacije „Princip“, povodom proslave rođendana predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana i vlasnika „Pink Media Group“ Željka Mitrovića i proslave pet godina od inauguracije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Treći je od 12 do 13 časova u organizaciji fizičkog lica ispred Građanske inicijative „Jer me se tiče“ povodom sjećanja na pogibije civilnih žrtava u prethodnom ratu na području Prijedora-saopštili su iz ove Policijske uprave.

U svom saopštenju pozvali su građane, učesnike javnih okupljanja, organizatore i rukovodioce mirnih okupljanja da prije svega kroz mirno i toleratno ponašanje na skupovima u potpunosti obezbjede provođenje samog cilja okupljanja, ali i provođenja mjera i ograničenja koja je naložila PU Prijedor.

-Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da tokom održavanja javnih skupova ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana, a učesnicima javnih skupova savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da se ponašaju u skladu sa zakonskim propisima-naveli su iz ove Policijske uprave.

Istovremeno su pozvali predstavnike medija koji će sutra u Prijedoru pratiti najavljene javne skupove da u skladu sa postojećim propisima nose vidljivo istaknute novinarske akreditacije, kako bi identifikacija od strane ovlaštenih lica bila lakša, imajući u vidu da će na mjestima održavanja skupova biti veliki broj građana.

-Takođe savjetujemo da poštujete naredbe policijskih službenika kako bi svi događaji protekli mirno i dostojanstveno-poručili su iz PU Prijedor.

KV