Muzička škola “Savo Balaban” iz Prijedora sutra će organizovati veče harmonike, a u ponedjeljak, 16. decembra, polugodišnji koncert, najavio je direktor ove škole Aljoša Novaković.

On je naveo da umjesto profesora Miloša Zeca orkestar sada vodi profesor harmonike Boris Knežević, te da je repertoar za oba nastupa pažljivo biran, u skladu sa pretprazničnim vremenom.”Potrudićemo se da repertoar bude svečan, a da na polugodišnjem koncertu budu zastupljeni svi orkestri, kamerni sastavi i instrumenti. Biće to prilika da ugostimo svoje saradnike i kolege iz drugih škola, Gradske uprave i drugih javnih institucija, crkve i medija”, rekao je Novaković Srni.

Istakavši da svi javni nastupi za djecu znače dobru pripremu za takmičenja, Novaković je dodao da se srijedom održavaju razne vrste nastupa unutar škole i da učenici učestvuju i na brojnim manifestacijama koje organizuju druge javne institucije ili privredni subjekti.”Prilika za javni nastup je i školsko takmičenje koje ćemo organizovati krajem februara ili početkom marta iduće godine, a republičko takmičenje muzičkih škola biće 26. i 27. marta u Banjaluci”, naglasio je Novaković.

On je pojasnio da je ove školske godine republičko takmičenje u disciplinama hor, kamerni ansambl, klavirski duo, harmonika, gitara i violina.”Na republičko takmičenje idu samo najbolji, koji će predstaviti sebe, profesore, školu i grad”, istakao je Novaković.Veče harmonike počinje u 19.30 časova u holu Pozorišta Prijedor, dok će naknadno biti utvrđeno vrijeme početka polugodišnjeg koncerta u pozorišnoj sali.

U Prijedoru je ovog vikenda održan matine koncert učenika pripremnog razreda Muzičke škole “Savo Balaban”, na kojem je 80 đaka pripremnog razreda pokazalo šta su naučili u protekla tri mjeseca. Samostalni koncert najmlađih učenika prijedorske muzičke škole organizovan je prvi put s namjerom da se škola zahvali na povjerenju roditeljima. Osim profesorice Nastić Marčetić, pripremce vode i profesorice Vesna Mršić Turudija i Nikolina Railić.

Muzičku školu “Savo Balaban” Prijedor u ovoj školskoj godini pohađaju 343 osnovca i 40 srednjoškolaca.

SRNA

Foto: Arhiv

PrethodniKASA JAVNIH PRIHODA TEŽA ZA 48 MILIONA KM
SlijedećiSLUŽEN PARASTOS POGINULIM I UMRLIM RADNICIMA RUDNIKA